000001.JPG

About

Sam van Ommen en Julia Schellekens leerden elkaar kennen in 2015, tijdens een jamsessie in de Winston Kingdom, en vonden elkaar direct in hun liefde voor Americana, country en folkmuziek, met als grote voorbeelden Bob Dylan, Emmylou Harris, Wilco en Neil Young voor hun diepgravende teksten en mooie melodieën. Ze besloten samen liedjes te schrijven en dat resulteerde in Widows Lullaby, een nummer dat de basis legde voor een vruchtbare samenwerking, en waarin hun unieke sound van dromerige harmonieën al doorklonk.

Inmiddels zijn we enkele jaren verder, jaren waarin Sam & Julia in de finale van de Grote Prijs van Nederland (2016) stonden, het voorprogramma van de clubtour van Tangarine verzorgden, en hun sound ontwikkelden tot een volwassen geluid. Inmiddels zijn Sam & Julia van duo naar band gegroeid, bestaande uit gitarist Pascal Voorbraak, bassist Hugo Zuiker, drummer Niels de Jonge en Sam & Julia op zang, gitaar en keys. Met deze band nemen ze momenteel deel aan de Popronde 2018.

Onlangs brachten Sam & Julia hun debuut EP ‘So Far, So Good’ uit, dat refereert naar de bewogen tijd die ze achter de rug hebben. Tim Knol produceerde de EP en verkoos Sam & Julia om als eerste uit te brengen op zijn eigen, nieuwe label 'I Love My Label’. De EP is gemixt door Jeroen Tenty, o.a. bekend van de band ‘Beans & Fatback’. ‘So Far, So Good’ is een ode aan de belevenissen van Sam & Julia, over het eeuwige onbegrip tussen man en vrouw, over scheidende ouders, een auto-ongeluk, diverse gebroken harten, inmiddels is er een heel oeuvre aan krachtige, mysterieuze en hartverscheurende songs die na blijven ijlen in je hoofd.